google-play-icon Скачати з
Google Play
app-store-icon Завантажити в
App Store
З нашим додатком доставка води швидше

Чому чай не замінить воду?

Чому чай не замінить воду?

Чому чай не замінить воду?

Вода є однією з найважливіших складових організму людини. Згідно з рекомендаціями лікарів щодня потрібно випивати не менше 1,5 л води, які допоможуть зберегти здоров’я та підтримуватимуть у тонусі.

Багато людей думають, що вживати можна будь-яку рідину, щоб заповнити щоденний баланс. Особливо в холодну пору року люди замінюють воду на чай, навіть не підозрюючи, що шкодять організму. Здавалося б та ж рідина, що просто має приємний аромат і смак. Однак мало кому відомо, що чай навпаки виводить воду з організму, тим самим завдаючи йому шкоди. Погане самопочуття, уповільнення метаболізму, зневоднення – лише частина негативних наслідків повної заміни води на чай.

Чи можна замінити воду чаєм: що слід знати

Передусім варто відзначити, що чай не може стати повноцінною заміною води. На додаток — так, але повністю замінювати категорично не варто.

Будь-який напій має свій вплив на організм та свої особливості. Досить часто з лікувальною метою або перед операціями лікарі рекомендують дотримуватися лікувального голодування. Воно може проходити тільки з використанням чистої, фільтрованої води. Замінювати її на чай, компот чи каву не варто, адже голодування у такому разі стане дієтою і може мати негативний ефект на організм.

Отже, варто розглянути, чому не варто замінювати воду чаєм:

  • Чай повинен вживатися дозовано. До його особливостей варто віднести вимивання кальцію, яке може спричинити дефіцит мінералу в організмі.
  • Напій не втамовує спрагу. Після чаю залишається присмак, який можна прибрати за допомогою ковтка чистої води.
  • Виводить рідину з організму. Надмірне вживання чаю може завдати шкоди здоров’ю людини.

Науково відомий факт, що клітини організму на 70% складаються з води, і цей запас слід постійно поповнювати, щоб забезпечувати їхню повноцінну роботу. З чаєм забезпечити нормальне функціонування неможливо. Крім того, що він вимиває воду, при вживанні гарячого напою, людина потіє і з тим втрачає ще більше рідини.

Звичайно, не варто боятися пити чай, чашка чаю нічого не зробить для здоров’я, проте повністю замінювати споживання H2O точно не варто.

Чому так важливо пити воду?

Людина здатна протриматися без їжі до двох тижнів, але без води вона зможе прожити максимум 4 дні. Вже за кілька днів відсутності рідини організм слабшає, а зневоднення потроху впливає уповільнення всіх життєво важливих процесів. Без H₂O неможливо уявити насичення внутрішніх органів, виведення шлаків, проведення детоксикації та нормальну роботу обмінних процесів.

дівчина тримає стакан води

Говорити про переваги води можна довго, проте варто виділити одні з найвідоміших її переваг:

  • Поліпшення травлення. Робота травної системи багато в чому залежить від кількості випитої рідини. Для її функціонування знадобиться велика кількість води, яка допомагає боротися із запорами, покращує засвоєння їжі та допомагає у боротьбі з підвищеною кислотністю.
  • Очищення організму. Виведення шлаків — одна з найважливіших функцій, особливо це стосується міжклітинної рідини.
  • Бореться з головним болем. Головний біль багато в чому говорить про нестачу рідини в організмі. Іноді для усунення болю достатньо випити склянку води.
  • Підвищення працездатності. Зневоднення навіть на кілька відсотків може призвести до сонливого стану, спраги та втоми.
  • Допомагає роботі серця. Усього 6 склянок життєво важливої ​​рідини допоможуть знизити ризик виникнення серцевого нападу.
  • Поліпшення обміну речовин. Боротьба із зайвими кілограмами неможлива без споживання води. Вона має нульову калорійність, позбавляє набряків і пригнічує апетит.
  • Насичення кожної клітини. Інші напої мають сечогінний ефект, що призводить до того, що через якийсь час від них хочеться пити ще більше.

Можна сміливо сказати, що водний баланс відіграє велике значення для людини й варто обов’язково стежити за його підтримкою.

Waterclub https://waterclub.od.ua/ua/ допоможе мати вдома чисту та якісну воду.

Що таке чай: вода чи їжа?

хлопчик і дівчинка тримають по стакану з водою
Чай – напій, улюблений багатьма. Він допомагає зігрітися у прохолодні дні або підбадьоритися зранку. Оптимальний час для його споживання – перша половина дня, адже напій містить кофеїн, який відповідає за тонізування та бадьорість.

Багато лікарів не рекомендують пити чай одразу після їжі, адже він містить мікроелементи, які можуть уповільнити перероблювання деяких елементів із продуктів.

Хоч гарячий напій і не вважається повноцінним сніданком чи обідом, проте він належить однаково до категорії їжі. Внутрішні органи людини сприймають таку рідину як їжу, навіть попри те, що вона має рідку консистенцію. Чай містить мало калорій, проте додаючи мед, цукор чи вершки, цей показник може значно збільшитись.

Гарячий напій має низку сприятливих ефектів на організм. Однак при цьому не варто забувати та регулярно випивати воду, не замінюючи її чаєм.

Нове у нашому блозі

Вода в бутлях в офіс
24.01.2024
Вода в бутлях в офіс
Освіжіть свій офіс із зручною доставкою води у бутлях по 18,9 літрів!
Читати далі
Новий рік: традиції та звичаї, пов'язані з водою
29.12.2023
Новий рік: традиції та звичаї, пов'язані з водою
У новорічні свята вода також посідає особливе місце. У різних країнах світу існують різні традиції та звичаї, пов'язані з водою
Читати далі
Як доглядати за кулером та помпою
19.12.2023
Як доглядати за кулером та помпою
Як правильно мити кулер та помпу, усувати засмічення, міняти фільтри та експлуатувати ці пристрої
Читати далі
Вода на межі: м'яка та жорстка – все, що ви маєте знати
12.12.2023
Вода на межі: м'яка та жорстка – все, що ви маєте знати
Секрети м’якої та жорсткої води, вплив цих властивостей на наше здоров’я та як можна зробити воду приємною для споживання
Читати далі
замовте воду додому чи в офіс за 1 хвилину !
contacts

Дякуємо, Ваша заявка прийнята.

В найближчий час менеджер зв'яжеться з Вами.

Подивитись на мапі

м. Одеса, вул.Високий провулок, буд.22

Дякуємо, Ваша заявка прийнята.

В найближчий час менеджер зв'яжеться з Вами.