google-play-icon Скачати з
Google Play
app-store-icon Завантажити в
App Store
З нашим додатком доставка води швидше

Тривожна валізка: що брати?

Тривожна валізка: що брати?

За останній час для багатьох людей життя докорінно змінилося. На місце розміреного способу життя і впевненості у завтрашньому дні прийшла тривога та небезпека, яка може чекати на кожному розі. У таких ситуаціях важливо залишатися максимально зібраним, не піддаватися паніці й бути завжди напоготові.

рюкзак і вміст

Зміни, що прийшли в життя більшості людей, змушують їх адаптуватися до нової реальності й готуватися до будь-яких результатів ситуації. Кожна людина має бути поінформована та екіпірована згідно з усіма рекомендаціями. Важливо заздалегідь продумати, як бути, якщо не буде вільного доступу до їжі та води, що робити, якщо відключать електрику. Саме для таких надзвичайних ситуацій слід заздалегідь зібрати тривожну валізку.

Що таке тривожна валізка

список і предмети

Тривожна валізка – це той мінімум речей, який допоможе в екстрених ситуаціях. Головна її функція – забезпечення автономного існування людини чи сім’ї на певний проміжок часу.

Валізку можна використовувати в моменти необхідності очікування рятувальників або коли важливо швидко покинути рідний будинок.

Найчастіше тривожна валізка може знадобитися під час:

  • пожежі;
  • потопу;
  • землетрусу;
  • лавини;
  • активних військових дій.

Важливо запакувати тільки найнеобхідніші й життєво важливі речі, які можна легко забрати в разі потреби.

Список речей, які обов’язково варто упакувати в тривожну валізку

Плануючи збір тривожної валізки, необхідно заздалегідь продумати, куди все буде пакуватися. Місткість повинна бути досить великою, міцною, при цьому легкою під час транспортування. Найбільш популярними варіантами вважаються рюкзаки та дорожні сумки. Вони чудово вміщують у собі все необхідне, при цьому будуть компактними та зручними.

Фахівці рекомендують брати непомітні сумки, які не привертатимуть до себе зайвої уваги. Адже не варто забувати, що в моменти небезпеки завжди може знайтись хтось, хто захоче нажитися на чужому горі та страху.

Якщо говорити про вміст валізки, то варто відразу зазначити, що існують загальні рекомендації щодо її наповнення. Однак вміст може змінюватись залежно від того, кому він належить.

Список основних речей, які обов’язково потрібно упакувати в тривожну валізку:

  1. Гроші. Варто заздалегідь подбати про готівку. В умовах екстреного залишення власного будинку можуть виникнути ситуації, коли банківська картка не матиме попиту і можна буде залишитися без засобів для існування. Саме з цієї причини рекомендується зняти всі засоби та надійно заховати їх у внутрішні кишені рюкзака або сумки.
  2. Документи. У файли потрібно запакувати всі важливі документи та їх ксерокопії, які зможуть засвідчити особу та довести права власності на житло та автомобілі. Зберігати їх потрібно у швидкому доступі, щоб при необхідності можна було їх пред’явити.
  3. Телефон.Смартфон допоможе тримати зв’язок із рідними, а також отримувати важливу інформацію про стан у місцевості. Варто покласти додатково заряджені павербанки, які допоможуть довше протриматися на зв’язку.
  4. Аптечка. Крім ліків, які людина п’є щодня, потрібно покласти й загальні атрибути для першої допомоги.
  5. Одяг. Практичність та зручності – головні критерії щодо вибору одягу в тривожну валізку. Набір залежить від сезону, але при можливості слід моніторити прогноз погоди та змінювати комплекти у разі потреби.
  6. Посуд. Брати потрібно похідний варіант, який не б’ється, не займає багато місця в сумці та відрізняється легкістю.
  7. Джерела світла. Ліхтарики, сірники допоможуть у найпростіших ситуаціях.
    Засоби гігієни. Брати слід тільки найнеобхідніше, залишаючи вдома велику кількість баночок для догляду за
  8. Тривожна валізка – це той мінімум, який допоможе перечекати важкий час нетривалий проміжок часу. Важливо продумано підходити до процесу формування.

Вода та їжа в тривожній валізці: що потрібно і в якому обсязі

Не варто забувати про життєво необхідні елементи багажу, а саме про їжу та воду. Вони займають більшу частину валізки і є ключовими у її формуванні. Складати слід поживну та ситну їжу, яка додасть зусиль і дозволить довго протриматися:

  • тушонка;
  • консерви;
  • каша;
  • печиво;
  • мівіна та інші супи, що швидко заварюються;
  • чай, кава;
  • висококалорійні солодощі;
  • вода.

рюкзак і бутилки води

Обсяг буде змінюватись в залежності від кількості людей, їх віку, статі. Особливу увагу слід приділити воді. Вона повинна бути в достатній кількості та хорошої якості.

замовте воду додому чи в офіс за 1 хвилину !
contacts

Дякуємо, Ваша заявка прийнята.

В найближчий час менеджер зв'яжеться з Вами.

Подивитись на мапі

м. Одеса, вул.Високий провулок, буд.22

Дякуємо, Ваша заявка прийнята.

В найближчий час менеджер зв'яжеться з Вами.